Review van Ton Kok (Dutch)

Review van Ton Kok (Dutch)

Posted on: June 25th, 2016 by Kloos

 

Vanmiddag Cosmic Grunn bezocht waar in een kleine ruimte diverse sets Electronische Muziek gespeeld werden.

 

Om te beginnen een geïmproviseerde set van Von Haulshoven, Gert Blokzijl en Leonardo Soundweaver. ( de laatste kende ik nog niet) Mooie rustige opbouw met gitaarspel van VH en fraaie klanktapijten verzorgd door Gert en Leonardo. Na enige tijd startte een pittige sequens en kregen alle drie de gelegenheid te soleren. Op het moment dat de sequens veranderde in een sterk door KS beïnvloedde kreeg ik persoonlijk kippenvel, kortom een heerlijk opening.

 

Vervolgens een korte set van, de tot op dat moment voor mij onbekende Ricardo de Lago (Richard van der Meer). Space sounds en een stem die waarschuwde voor vijandige UFO’s. Hierna zette een pittige sequens en aangevuld met een redelijk aanwezige drumset. Daar doorheen geweven mooie klanktapijten die m.i ietwat verloren gingen in de ritmesectie.

Aardige kennismaking met Ricardo.

 

Na de 2e track van Ricardo betrad Skoulaman (Hans van Kroonenburg) het podium.

Samen speelden deze twee heren een heerlijk set. De sequences van Skoulaman doen de herinneringen (en het verlangen naar) de Berlijnse school herleven.

 

Hierna een solo-set van Leonardo… die meteen lekker van start ging met lekkere sequences en met zijn gitaar een soort “Kosmisches Gleiteisen” (hij bespeelde de gitaar met een drumstok) liet horen.  Na deze korte intro wisselde de sequens vrij abrupt waar ik het gevoel had dat hij dit wat meer wilde uitspinnen (zal met tijdsdruk te maken gehad hebben). Nu bespeelde hij zijn gitaar gewoon en dat deed fijntjes denken aan “Inventions for Electric Guitar” van Manuel Göttsching, zeer prettig! Na weer een snelle wisseling werd zijn set afgesloten met fraai keyboard spel.

 

Dan de solo-set van Von Haulshoven, die behoeft denk ik verder geen intro.

De opening was redelijk donker, dreunende drums, spacey strings en…. de gitaar. Persoonlijk hou ik meer van het toetsenwerk van VH, maar het is leuk om te zien hoe hij “los” gaat op de gitaar. Na het inzetten van de sequence later in de set verlegde het spel zich meer naar de toetsen wat mij een stuk beter beviel.

 

Gert Blokzijl, deze sympathieke reus had ik nog nooit live zien spelen tot aan vanmiddag.

Deze kennismaking was zeker de moeite waard. Gert opende zijn set met hele mooie rustige klanktapijtjes (die helaas ruw werden verstoord door de bassen uit een andere ruimte). Al gauw begonnen de sequences, het geluid werd ook wat harder gezet. Gert’s solospel is zeer verzorgd, je kunt horen dat hier een liefhebber bezig is met zijn muziek. Ik heb genoten van zijn set.

 

Als afsluiter betrad Skoulaman nogmaals het podium. Hij speelde 2 tracks die van begin tot eind prima in elkaar staken. Mooie rustige opbouw met piano(?)spel, opkomende sequences a la Berlijnse School en prima solospel. En… het was live en daar mag een foutje gemaakt worden.;-)

Voor mij de perfecte afsluiter van een heel gezellige, intieme bijeenkomst van (helaas slechts een handjevol) liefhebbers van EM.

 

Complimenten aan de organisatie die er een “gezellige en interessante middag” van hebben gemaakt!

 

Ik vond het erg leuk om de optredende musici (en aanhang) persoonlijk te leren kennen, ik zou zeggen… TOT VOLGEND JAAR!!